Fra Voss: Dagstur til Fjord og isbre

3 i 1 Tur

 

3 i 1 Tur ( fjell, fjorder, isbreer)

Avgang fra: Voss                              
Varighet: 10,5 timer                       
Sesong: 01.06-15.09

Severdigheter: Vikafjellet, Hopperstad stavkirke, Fjærlandsfjorden, Norsk Bremuseum & Ulltveit-Moe senter for klimaviten, Bøyabreen, Brevasshytta.

Denne fantastiske turen går fra Voss. Attraksjonene kommer som perler på en snor. Så finn frem kamera og gå til øverste dekk.

Første attraksjonen på denne turen er Tvindefossen. Fossen har en fall høyde på 152 meter. Fossen har bearbeidet grunnfjellet i mange tusen år og er i dag et fantastisk skue. 

Turen går over Vikafjellet. På Vikafjellet er det ofte snø helt ned til veien, selv på sommerstid. Bussen vil gjøre et kort stopp på fjellet, der passasjerer kan lage snøball og lage mini snømenn.

På nedstigningen fra Vikafjellet mot Vik, vil bussen stoppe på utsiktspunktet "Storesvingen". Utsiktspunktet har en fantastisk utsikt over Sognefjorden og Vik.

Vik har en rik kulturarv. Den største attraksjonen i Vik er stavkirken "Hopperstad Stavkirke". Kirken er en av de eldste i Norge, og er anslått bygget i år 1130. Det blir et opphold  for se kirken.

Fra Vik går turen med båt til Balestrand og Fjærland. Om bord i båten kan du nyte middag, snacks og forfriskninger.

Ved ankomst Fjærland går turen med buss til Norsk Bremuseum. Bremuseet er et interaktivt museum for hele familien. Museet gir kunnskap om isbreer og klima endringer på en ny og innovativ måte.

Fra bremuseet fortsetter turen til Bøyabreen - en gren av Jostedalsbreen. Her er det tid til å ta bilder og se hvordan isbreen presser seg inn i landskapet. Bussen går tilbake til Fjærland kai, og sightseeingbåten tar deg tilbake til Balestrand og Vik. Fra Vik går turen med buss tilbake til Voss.

Turen tilbake gir deg muligheten til å reflektere over hvordan fjorden ble formet for flere tusen år siden av is og vann..

Ved ankomst på Balestrand tar ekspressbåten deg tilbake til Vik, og Nettbuss kjører deg til Voss.

Pris fra 1.290,-

Rutetider

 

Aktiviteter

Andre aktiviteter